Bichon Frise`en

  Her er så alle Monikes hvalpe,der alle sammen

  flyttede hjemmefra da de var 8 uger gammel.

Pelspleje af den voksne Bichon hund, og den lille Bichon hvalp.

Den robuste, selvbeviste lille rad behøver omhyggelig pleje for at see manerlig ud. Den skal børstes grundigt mindst 1 gang om ugen, samt bades og føntørres ca 1 gang måneden.(alt efter hvad den har lavet)Pelsen må ikke være filtet når den vaskes,så vil den nemlig blive som en uldsok,der er kogt,- man skal have den børstet og friseret godt igennem først. Hvis hunden er gået i totalt filt, så brug balsam blandet op med vand i en forstøverflaske og kom det på mens du børster / frise`r - brug en filersax til at skære filten op med,-den har 6 skarpe knive der skærer filten op. Man kan også bruge en lille opsprætter fra syæsken, den er genial til dette brug,- det tager bare lidt længere tid,men til en enkelt filtknude er den fin. Frise`r efterfølgende og kart så godt igennem. Pelsen skal klippes i fason, men så er den også rigtig lækker. Når jeg har vasket hunden,kommer jeg ca 1 dl balsam i 5 liter vand,( i en vandkande ) og skyller hunden med det - det skal ikke skylles ud, men duppes af så godt man kan ( ikke froteres) derefter føntørres der,mens man børster / frise`er . Man kan selv lære at klippe den - pelsen vokser hurtigt ud igen, så hvis du skulle lave en fejl, er det ikke den helt store katastrofe - øvelse gør mester. Her kommer klippeanvisning senere.

Bichon Frise` hvalpe & pelspleje:

Bichon Frise` med en flot og velplejet pels er et flot syn, men desværre kommer sådan en pels ikke af sig selv.

Hvalpen skal vænnes til at blive børstet lige fra den er helt lille,der er ikke meget pels at børste på en lille hvalp,men det er for at få hvalpen til at holde sig i ro mens du ordner den. Inden du begynder skal du have alle tingene du skal bruge inden for rækkevidde. I starten skal du ikke bruge andet end en god børste, en stålkam og nogle godbidder,det skal jo være hyggeligt for både dig og hvalpen.

Det er nemmest at ordne hvalpen på et trimmebord, men et bord i passende højde med skridsikkert underlag kan bruges, du kan evt. bruge en dørmåtte med gummiside,oven på måtten lægges et blødt tæppe så hunden ligger blødt og behageligt. Tag så hvalpen op på bordet, snak stille og roligt med den.

I begyndelsen skal den blot vende sig til at være på bordet og blive børstet let.Senere hen lægger du den forsigtigt ned - bevar altid tålmodigheden - til sidst vil hvalpen acceptere at du bestemmer.

Jo mere du kan få din hvalp til at hygge sig, jo nemmere går det.

Hvalpen skal lære en føntørre at kende,  start med at vende den til lyden, lad hvalpen være nær dig når du bruger føntørre, sæt dig ned til hvalpen, den vil være nysgerrig og se hvad det er for noget,lad forsigtigt den varme luft strejfe hvalpens pels, men ikke i hovedet.

Når hvalpen er tryg ved føntørren kan du nu have hvalpen på bordet og føntørre, den skal vende sig til det, så hold godt fast på hvalpen så den ikke smutter fra dig,- hvis du går stille og roligt frem bliver føntørren en del af pelsplejen, - og den dag det virkelig bliver nødvendig med føntørren, vil hvalpen ikke reagere.


GÅ ALDRIG FRA EN HVALP ELLER EN HUND I ALMINDELIGHED, DER STÅR PÅ ET BORD, DEN KAN NEMT FALDE NED OG SLÅ SIG.

Malene venter på saksen,  - Uha Chico våd,      - og Alice klipper Albert

Vi gik til et lille privat kursus i " læratklippedinbichonhund" Vi gik der over to somre.Vi gav et mindre beløb og fik så også  både frokost og

eftermiddagskaffe,mens alle hundene løb rundt i gårdhaven og snakkede med hinanden, før vi alle tog hjem med vores respektive Bichon hunde,

der var så "fine" - de var ihvertfald nyklippede.

              Her er så famillien Bichon.

                   Fine og nyklippede.